Hirth, Steffen, Dr.

Institute for Political Science
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  • Publications

    • Hirth S, Bürstmayr T, Strüver A. . ‘Discourses of sustainability and imperial modes of food provision: agri-food-businesses and consumers in Germany.’ Agriculture and Human Values . doi: 10.1007/s10460-021-10269-z.
    • Hirth S, Boons F, Doherty B. . ‘Unpacking food to go: Packaging and food waste of on the go provisioning practices in the UK.’ Geoforum 126: 115–125. doi: 10.1016/j.geoforum.2021.07.022.
    • Wienhues A, Hirth S. . ‘Intensive animal agriculture, land-use and biological conservation: converging demands of justice.’ In Justice and food security in a changing climate, edited by Schübel H, Wallimann-Helmer I, 277–282. Wageningen: Wageningen Academic Publishers. doi: 10.3920/978-90-8686-915-2_42.
    • Hirth S. . ‘Food that Matters: Boundary Work and the Case for Vegan Food Practices.’ Sociologia Ruralis 61, No. 1: 234–254. doi: 10.1111/soru.12317.
    • Boons F, Browne A, Burgess M, Ehgartner U, Hirth S, Hodson M, Holmes H, Hoolohan C, MacGregor S, McMeekin A, Mylan J, Oncini F, Paterson M, Rödl M, Sharmina M, Warde A, Welch D, Wieser H, Yates L, Ye C. . Covid-19, changing social practices and the transition to sustainable production and consumption , No. Version 1.0. Manchester, .
    • Hirth S. . ‘All Food is “Plant-Based” – Particularly Meat and Dairy.’ Discover Society 71.
    • Ehgartner U, Hirth S. . ‘The Right to Repair and Endangered Practices.’ Discover Society 75.
    • Hirth S. . „Ernährung.“ In Handbuch Kritische Stadtgeographie, herausgegeben von Belina B, Naumann M, Strüver A, 274–279. Münster: Verlag Westfälisches Dampfboot.
    • Hirth S. . ‘Jackson P., 2015, Anxious Appetites: Food and Consumer Culture: London, Bloomsbury, 222p.’ Review of Agricultural, Food and Environmental Studies 98: 95–99. doi: 10.1007/s41130-017-0036-7.
    • Hirth S, Keller M. . „Das Märchen von grüner Milch und glücklichen Bergen: Werbung und Konsum von Milchprodukten.“ Ernährung im Fokus 09-10: 256–261.
    • Hirth S. . „Umwandlungsverluste in der Tierproduktion und globale Ernährungssicherheit.“ In Geographien der Ernährung - Zwischen Nachhaltigkeit, Unsicherheit und Verantwortung, herausgegeben von Strüver A, 31–49. Hamburg: Selbstverlag / Eigenverlag / Self-publishing.